Forskellige artikler om opstarten af Festvognen og vores pølsevogne. 

Sure IT-brugere i København skabte
en glad pølsemand. 

Jørgen Thelin kvittede sit stressende job som IT-chef i København og købte en pølsevogn for at geare ned og blive mere glad. Nu har han seks pølsevogne - og flere er på vej. Og Jørgen er stadig glad! 

Da indehaver af Festvognen - FætterGuf, 46-årige Jørgen Thelin, for nogle år tilbage tog bestik af sin dagligdag som chef i IT-branchen, afgav han sig selv et løfte: Hvis hverdagen stadig indeholdt en god portion sure og utålmodige IT-brugere, når han skulle holde hans 50 års fødselsdag i 2017, ville han forlade branchen og investere i en pølsevogn. Så skulle livet være enkelt og mere overskueligt end at holde 100 bolde i luften ad gangen og være under evigt pres. 

Nu er der imidlertid dét med gode idéer, at når man først har fået dem, kan det være svært at vente med at realisere dem. 
- Jeg havde ikke tålmodighed til at vente til en rund fødselsdag og kastede mig derfor ud i projektet langt tidligere end beregnet. Siden da har jeg ikke fortrudt en enkelt dag, siger Jørgen Thelin med fasthed i stemmen. 

Og den ene pølsevogn blev hurtigt til flere. I dag råder Festvognen - FætterGuf over hele seks af slagsen, der dækker arrangementer fordelt over hele landet. Den store efterspørgsel gav virksomheden vokseværk, og Jørgens far, Bjarne, er nu også en stor drivkraft i firmaet. For skal man kunne servicere enhver form for festlig lejlighed, skal kapaciteten naturligvis være til det, fastslår Jørgen Thelin, der godt forstår, hvorfor hans pølsevogne er så populære. 
- En pølsevogn symboliserer noget helt specielt. Pølsevognen kom til Danmark fra Tyskland helt tilbage i 1920erne, og der var derfor primært Bayerske pølser til salg. En rød pølse med sennep stod dengang i en nyslået 25-øre, og ønskede man at krydre måltidet med et rundstykke, måtte man slippe 5 øre mere. Op gennem årtierne udviklede pølsevognen sig til den tradition, vi alle kender i dag. Og selvom der de seneste år er blevet færre af dem i gadebilledet, repræsenterer de jo en helt speciel dansk madkultur, fortæller Jørgen Thelin. 
- Derudover er det fleksibelt og let at bestille en pølsevogn til et arrangement ved et privat selskab eller i en virksomhed, for den kræver ikke meget plads og er samtidig fuldstændig selvforsynende. Værten kan koncentrere sig om at tale med gæsterne, for når vi kommer med vognen tager det ikke lang tid, før gæsterne kan få stillet deres sult og tørst, fortæller Jørgen Thelin. 

Uanset, om det er festmad til en konfirmation, natmad til et bryllup eller fejring af en produktlancering i en virksomhed, der er tale om, så er en pølsevogn fra Festvognen - FætterGuf på én gang et festligt og praktisk indslag til enhver form for fest. 
- Pølser spreder ganske enkelt godt humør, mener Jørgen Thelin, der på trods af den voksende virksomhed ikke er havnet i den negative stress-spiral, som da han for få år siden var IT-chef. 
- Det er jo svært at bevare pessimismen, når de positive kunder står i kø for at blive betjent, siger den glade pølsemand. 

Festvognen - FætterGuf har mange forskellige kunder. Udgangspunktet for virksomheden er, at ingen lejlighed er for lille, og ingen er for stor. Om det er børnehaven, der skal have serveret røde pølser, indvielsen af en ny fabrik, der skal fejres, eller den runde fødselsdag, der skal være lidt anderledes, så rykker Jørgen Thelin og hans medarbejdere ud med den pølsevogn og de ydelser, der passer bedst til den enkelte kundes behov. 
- Nogle vil kun have pølser og sodavand eller fadøl. Andre vil gerne have candyfloss, slush-ice og popcorn. Og så skal vi naturligvis kunne levere dét, som kunden ønsker, siger Jørgen Thelin, der ikke kun leverer pølsevogne. Festvognen - FætterGuf har også et meget stort udvalg af maskiner og udstyr til udlejning og som kunderne selv kan betjene. 
- Festvognen - FætterGuf tilpasser sig den individuelle fest. Ved ikke at knytte sig til en fast leverandør, har Festvognen - FætterGuf desuden altid mulighed for at vælge de bedste produkter fra et større netværk af leverandører. Og det giver naturligvis også kunderne mulighed for at sammensætte præcis det udvalg de ønsker. Et almindeligt sortiment tæller alt fra ristede pølser og frankfurtere til ni slags hotdogs. Og skulle man have specielle ønsker klares det let. 

Det eneste man lige skal huske, er at bestille sine specialønsker i god tid. Jo tidligere man booker sin pølsevogn, desto større er muligheden for at sammensætte et udvalg, der passer på en prik til ens ønsker og behov, understreger Jørgen Thelin, der ikke har mærket noget til finanskrisen, der ellers raser som en tsunami over dansk erhvervsliv i disse år. 

Lej en vaskeægte dansk pølsevogn! 

Den glade pølsemand - Jørgen ThelinSkal din fest være uforglemmelig, er det oplagt at leje en pølsevogn og servere pølser og andre lækkerier på gammeldags manér. Festvognen er en rigtig fornuftig alliance for en mindeværdig oplevelse. 

Da indehaver af Festvognen Jørgen Thelin for nogle år tilbage tog bestik af sin dagligdag i IT-branchen, afgav han sig selv et løfte. Hvis tilværelsen nogensinde skulle have et mere muntert indhold end vrisne IT-brugere, måtte der ske noget. Så han lovede sig selv, at når han flydte 50, ville han forlade branchen og investere i en pølsevogn. Nu er der imidlertid det med gode idéer, at når man først har fået dem, kan det være svært at vente med at realisere dem. Jørgen havde ikke tålmodighed til at vente til en rund fødselsdag og kastede sig derfor ud i projektet langt tidligere end beregnet. Siden da har han ikke fortrudt en enkelt dag. Og den ene pølsevogn blev hurtigt til langt flere. I dag råder Festvognen over hele otte af slagsen – fordelt over hele landet. Den store efterspørgsel gav virksomheden vokseværk, og Jørgens far, Bjarne, er nu også en stor drivkraft i firmaet. Skal man kunne servicere enhver form for festlig lejlighed, skal kapaciteten naturligvis være til det. 

Pølsevogn til enhver lejlighed 

Vores Pøsevogn ved nørrebrobycenterSuccesen er til at forstå. En pølsevogn symboliserer noget helt specielt. Pølsevognen kom til Danmark fra Tyskland helt tilbage i 1921, og der var derfor primært Bayerske pølser til salg. En rød pølse med sennep stod dengang i en nyslået 25-øre, og ønskede man at krydre måltidet med et rundstykke, måtte man slippe 5 øre mere. Op gennem årtierne udviklede pølsevognen sig til den tradition, vi alle kender i dag. Og selvom der de seneste år er blevet færre af dem i gadebilledet, bevarer de stadig deres status som kulinarisk nationalklenodie. Det smarte ved en pølsevogn er, at den kan flyttes på et øjeblik og samtidig er fuldstændig selvforsynende. Den er således uafhængig af strøm- og vandforsyning og er let at stille op, når den festlige lejlighed skydes i gang. 

Vælger selv sortimentet 

Uanset om det er festmad til en konfirmation eller natmad til et bryllup, der er tale om, er en pølsevogn fra Festvognen på én gang et festligt og praktisk indslag til enhver form for fest. Pølser spreder ganske enkelt godt humør. Ingen lejlighed er for lille, og ingen er for stor. Om det er børnehaven, der skal have serveret røde pølser, indvielsen af en ny fabrik der skal fejres eller den runde fødselsdag, der skal være lidt anderledes. Festvognen tilpasser sig den individuelle fest. Ved ikke at knytte sig til en fast leverandør, har Festvognen desuden altid mulighed for at vælge de bedste produkter, fra et større netværk af leverandører. Og det giver naturligvis også kunderne mulighed for at sammen sætte præcis det udvalg de ønsker. Et almindeligt sortiment tæller alt fra ristede pølser og frankfurtere til otte slags hotdogs. Og skulle man have specielle ønsker klares det let. Det eneste man lige skal huske, er at bestille sine specialønsker i god tid. Jo tidligere man booker sin pølsevogn, desto større er muligheden for at sammensætte et udvalg, der passer på en prik til ens ønsker og behov. 

Også popcorn, slush-ice og hoppeborge 

Søn og far - de glade pølsemændSelvom det naturligvis er pølserne, der er i centrum, er Festvognen leveringsdygtig i meget mere en det. Sortimentet tæller alt fra popcorn og candyfloss til slush-ice. Og skulle man have lyst til at udvide festen med en hoppeborg,, lader det sig også nemt arrangere. Festvognen er således en oplagt alliance, når der skal skabes uforglemmelige oplevelser. Uanset om kalenderen viser bryllup, firmafest, rejsegilde eller den runde fødselsdag.